Sockerkaka med mörk choklad - diabetes

Det lättsötade alternativet

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 dl lättströ (Hermesetas eller Suketter)
  • 1/2 dl kokande vatten
  • 1 dl rå- eller strösocker
  • 2 dl fullkornsvetemjöl
  • 2 msk Pofiber
  • 50 g mörk blockchoklad (70 %) finns av märket Fazer
  • Instruktioner

    1. Ugn: 175°
    2. Dela äggen och vispa gulorna med sötningsmedel och socker. Tillsätt det kokande vattnet alldeles i början av vispningen.
    3. Tillsätt de torra ingredienserna och de hårt vispade vitorna.
    4. Hacka blockchokladen och fördela bitarna på botten i den smorda och bröade bakformen. Vi använde en avlång 1 1/2-liters form.
    5. Rör om och häll smeten i bakformen direkt.
    6. Grädda på andra falsen nerifrån i 30 minuter. Kakan kan frysas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben