Sockerkaka med mörk choklad - diabetes
Det lättsötade alternativet
Ingredienser
3 ägg
1 dl lättströ (Hermesetas eller Suketter)
1/2 dl kokande vatten
1 dl rå- eller strösocker
2 dl fullkornsvetemjöl
2 msk Pofiber
50 g mörk blockchoklad (70 %) finns av märket Fazer
Instruktioner
Ugn: 175°
Dela äggen och vispa gulorna med sötningsmedel och socker. Tillsätt det kokande vattnet alldeles i början av vispningen.
Tillsätt de torra ingredienserna och de hårt vispade vitorna.
Hacka blockchokladen och fördela bitarna på botten i den smorda och bröade bakformen. Vi använde en avlång 1 1/2-liters form.
Rör om och häll smeten i bakformen direkt.
Grädda på andra falsen nerifrån i 30 minuter. Kakan kan frysas.
Liknande recept
Saftig sockerkaka med vit choklad
4.8
1 h
12
10
Rabarbermousse med mörk choklad
5
2 h 30 min
8
Sockerkaka med kardemumma och vit choklad
4.5
10
4
Vinterfudge med mörk choklad
5
1
Nougat cheesecake med mörk choklad
5
1 h
10-12
Frukt med vit och mörk choklad
5
20 min
1
1
Chaibiscotti med mörk choklad och rostad mandel
45 min
20-30
Rostade mandlar i mörk choklad
5
30 min
30
1
Bananrutor med krossad mörk choklad
30-35
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!