Saffransskorpor med mandel och choklad

Serverar: 80 portioner

Tid: 1 timme

Ljuvliga skorpor som smakar jul. Gott att doppa samt till glöggen.

Ingredienser

  • 150 g sötmandel
  • 1 g saffran (2 påsar)
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g mörk blockchoklad
  • 4-4½ dl vetemjöl
  • 1 äggvita till pensling
  • Instruktioner

    1. Mal en tredjedel av mandeln fint och resten hackas grovt.
    2. Blanda mandel, ägg, socker, saffran och salt. Tillsätt 4 dl mjöl blandat med bakpulver. Blanda i chokladen.
    3. Gör en deg och dela den i 8 bitar. Rulla ut bitarna till smala rullar (ca 2 cm tjocka) och lägg rullarna på en bakplåtspappersklädd plåt.
    4. Pensla rullarna med äggvitan.
    5. Grädda längderna i 180 grader ca 20 minuter.
    6. Skär upp längderna i sneda bitar och lägg tillbaka dem på plåten och torka skorporna i 100 grader ca 40 minuter.
    7. Låt svalna och lägg i en glasburk med tätslutande lock.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben