Mandel och saffranskakor med vit choklad
Serverar:
50 portioner
Bjud på dessa små läckerheter till glöggen.
Ingredienser
100 g mjukt smör
100 g Odense mandelmassa
3 ägg
0,5 g saffran
100 g Odense vita chokladknappar
1½ dl vetemjöl
1/4 riven citron
1 knivsudd salt
Garnering
Pärlsocker
Instruktioner
Sätt ugnen på 160°.
Arbeta samman smör, salt, saffran och mandelmassa i matberedare. Tillsätt äggen ett i taget.
Sikta ner vetemjölet i massan. Avsluta med att vända ner citronskalet och chokladknapparna.
Klicka upp smeten i madeleineformar, ser ut som snäckor i rad. Finns på IKEA eller i små knäckformar.
Dekorera varje kaka med pärlsocker. Baka av i 8 minuter, tills kakorna är gyllengula.
Liknande recept
Chokladbiscotti med mandel och vit choklad
4
Saftig sockerkaka med vit choklad
4.8
1 h
12
10
Vit kladdkaka/Kladdkaka med vit choklad
3
10
8
Smulpaj jordgubb och vit choklad
4.5
40 min
4-6
17
Muffins med after eightkulor och vit choklad
30 min
4
Chokladmuffins med vit choklad
30 min
4
Kalasrutor med choklad och mandel
4
2
Päronmuffins med vit choklad och pecannötter
3
1 h
12
1
Rabarberkaka med vit choklad
4.7
1
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!