Mandel och saffranskakor med vit choklad

Serverar: 50 portioner

Bjud på dessa små läckerheter till glöggen.

Ingredienser

  • 100 g mjukt smör
  • 100 g Odense mandelmassa
  • 3 ägg
  • 0,5 g saffran
  • 100 g Odense vita chokladknappar
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1/4 riven citron
  • 1 knivsudd salt
  • Garnering
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 160°.
    2. Arbeta samman smör, salt, saffran och mandelmassa i matberedare. Tillsätt äggen ett i taget.
    3. Sikta ner vetemjölet i massan. Avsluta med att vända ner citronskalet och chokladknapparna.
    4. Klicka upp smeten i madeleineformar, ser ut som snäckor i rad. Finns på IKEA eller i små knäckformar.
    5. Dekorera varje kaka med pärlsocker. Baka av i 8 minuter, tills kakorna är gyllengula.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben