Serverar: 8-10 portioner
Lycka till med denna kaka! Ingen annan än Anns mamma har tidigare klarat att baka denna kaka men matklubbens medlemmar har tydligen inga problem med att baka den! Får nog döpa om kakan snart... Själv har jag trott mig lyckas men när jag satt kniven i kakan har den runnit. Skall snart prova igen. Smaken är supergod och smeten kan man äta som godis. Men enligt Ann skall detta bli en fast, saftig kaka nästan som mazarin är innuti. Har tyvärr inte fått smaka kakan som den ska vara.
Sätt ugnen på 175C Rör smör, socker och vaniljsocker poröst. Tillsätt ägg ett i taget under omrörning. Blanda mjöl och bakpulver. Rör försiktigt ner mjöl och bakpulver växelvis med juicen i smeten. Hacka blockchokladen grovt och rör ner i smeten. Grädda i en smord bröad form i 40-45 minuter. Låt svalna lite innan den tas ur formen.
Mycket god kaka.Kunde inte motstå choklad och apelsinsmak.gick bra att baka.
Härlig kaka med god smak. Gick hur bra som helst att baka.Tack för receptet.
Ska prova om jag klarar att baka den. Kram/SEA
Jag tyckte det lät så gott med apelsin och choklad, så jag bakade kakan i eftermiddags. Precis som du skriver blev den, om inte rinnande, så kladdig mitt i. Jag lät kakan stå i ugnen i 45 min. Men, men, kladdet var jättegott! Jag bjöd t o m våra två fastighetsskötare här i fastigheten på var sin bit (med sked) och de blev överförtjusta! Kommer definitivt att baka denna kaka fler gånger!!
Hej igen Kaneta! Jag bakade din kaka idag igen, men denna gången hade jag ingen koncentrerad apelsinjuice hemma, så jag tog helt enkelt 1 dl pressad citron. Och si, kakan blev inte kladdig alls, utan precis som den antagligen ska vara!!! Men den är som sagt lika god i båda skicken!!!
Jag tror att detta är mitt gamla favvorecept (7 sorters kakor) som tyvärr innebar 1 dl FRYST konc apelsinjuice som inte finns längre. Konc juice på tetra blir förstås rinnigare. Ingen som kan räkna om det? Kakan är supersupergod!