Chokladkaka

Serverar: 8 portioner

Smarrig...

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 2,5 dl socker
  • 2 ägg
  • 3,5 dl mjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1,25 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl mjölk
  • 1,25 dl grovhackad mörk choklad
  • Glasyr
  • 100 g smör
  • 100 g hackad choklad
  • Dekorering
  • Kokos
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader och smöra en kak form ca 25 cm i diam.
    2. Vispa smöret och socker ljust och fluffigt med elvisp, tillsätt det lättvispade äggen lite i taget, vispa mellan varven.
    3. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner det i smeten.
    4. Tillsätt mjölken och rör smeten smidig. Rör ner den hackade chokladen, häll smeten i formen. Grädda kakan i 50-60 min. Låt svalna.
    5. Smält smöret och chokladen i en skål över ett vattenbad tills den är blank och smidig. Bred ut glasyren på kakan, häll kokos över.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Brownies
    Brownies är en amerikansk chokladkaka med en spröd skorpa och mjuk...

    Antioxidanter!
    Det finns många olika sorts antioxidanter, de viktigaste är karotenoid...

    Sockerfria recept
    Av olika anledningar vill eller kan inte alla äta kakor med vanligt so...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben