Hugis äppelpaj

Enkelt recept på smulpaj med kokosflingor och extra gott blir den med glasyr och stracciatella joghurt.

Ingredienser

  • Smuldeg
  • 2½ dl vetemjöl
  • 2 dl kokos
  • 150 g margarin
  • 1 dl strösocker
  • Fyllning
  • 6-7 syrliga äpplen
  • 2-3 msk socker
  • 2-3 msk kanel
  • Glasyr
  • 1 dl juice (apelsin eller päron)
  • 12 -14 msk florsocker
  • Instruktioner

    1. Skala och skär äpplena i klyftor, strö över socker och kanel. Blanda vetemjöl, kokos, socker i en bunke. Dela margarinet i tärningar och finfördela det med fingrarna så att det blir en grynig massa. Låt pajdegen vila i kylskåp i minst 30 minuter.
    2. Tryck ut 2/3 av degen i en form ca 25 cm i diameter. Lägg resten av degen kallt.
    3. Nagga botten och lägg i äpplena. Smula resterande deg över äppelskivorna. Grädda i 225° ca 30 minuter.
    4. Ta ut ur ugnen och låt svalna ca 5 min. Rör samman florsocker och apelsinjuice och ringla över pajen.
    5. Serveringstips: Stracciatella yoghurt, grädde, vaniljsås eller glass.

    Liknande recept

    45 min
    5
    1

    Kommentarer (1)

    Gothvix 8 april 2013

    Tackar för ett gott recept! Jag älskar glasyren :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben