Körsbärskaka -

Den här utsökta kakan heter också bubbelkaka, detta för att körsbären bildar små bubblor.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 200 g socker
  • 150 g idealmjöl
  • 100 g osaltat smör
  • 1 dl vatten
  • ½ - 3/4 kg körsbär
  • Instruktioner

    1. Vispa socker och smör och tillsätt gradvis äggulorna. Rör i vatten och tillsätt mjöl och hårt vispade äggvitor. Stjälp upp smeten i en bröad bakplåt (30 x 22 cm) och lägg på till sist körsbären som du först täcker/rullar i lite extra mjöl.
    2. Grädda i ca 25 minuter i 200 grader.
    3. Skär i små rutor och pudra med florsocker. Och akta dig för kärnorna!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben