Fransk körsbärskaka

Serverar: 6 portioner

Supergott!

Ingredienser

  • 500 g mörka körsbär, moreller
  • 1 msk smör till formen
  • 2 ägg
  • 1 äggula
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 75 g smör
  • 1 1/4 dl vetemjöl
  • 2 1/2 dl mjölk
  • Garnering
  • Florsocker
  • Tillbehör
  • 2 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Ansa bären, de behöver inte kärnas ur. Smörj en ugnsfast pajform, ca 22 cm i diameter. Fördela körsbären i formen.
    2. Vispa ägg, äggula, vaniljsocker och socker tills det är vitt och pösigt. Smält smöret, låt det svalna och tillsätt det. Rör till sist ner mjöl och mjölk. Vispa till en slät smet och häll den över bären.
    3. Grädda kakan i 40 minuter eller tills den fått fin färg. Pudra över florsocker. Kakan är godast ljummen med lättvispad grädde.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben