Mycket gott i denna kaka: cocktailkörsbär, russin, mandel och körsbärsvin.
Ingredienser
150 g smör eller margarin
1 3/4 dl strösocker
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
Smör eller margarin till formen
Mjöl till formen
1 burk cocktailkörsbär
1 dl russin
1-2 msk körsbärsvin
1/2 dl hackad mandel
Instruktioner
- Rör matfett och socker pösigt.
- Rör ner äggen ett i sänder.
- Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner detta i smeten.
- Häll 2/3 av smeten i en smord och mjölad form.
- Låt cocktailkörsbären rinna av. Fördela körsbär och russin över kaksmeten. Stänk över körsbärsvinet.
- Häll över resten av smeten, den behöver inte helt täcka fyllningen.
- Strö på hackad mandel.
- Grädda kakan i ugn vid 200° ca 40 min eller tills den verkar genomgräddad och fått fin färg.
Liknande recept
Kommentarer (0)