Körsbärskaka

Serverar: 8-10 portioner

Mycket gott i denna kaka: cocktailkörsbär, russin, mandel och körsbärsvin.

Ingredienser

  • 150 g smör eller margarin
  • 1 3/4 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • Smör eller margarin till formen
  • Mjöl till formen
  • 1 burk cocktailkörsbär
  • 1 dl russin
  • 1-2 msk körsbärsvin
  • 1/2 dl hackad mandel
  • Instruktioner

    1. Rör matfett och socker pösigt.
    2. Rör ner äggen ett i sänder.
    3. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner detta i smeten.
    4. Häll 2/3 av smeten i en smord och mjölad form.
    5. Låt cocktailkörsbären rinna av. Fördela körsbär och russin över kaksmeten. Stänk över körsbärsvinet.
    6. Häll över resten av smeten, den behöver inte helt täcka fyllningen.
    7. Strö på hackad mandel.
    8. Grädda kakan i ugn vid 200° ca 40 min eller tills den verkar genomgräddad och fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben