Mandel och körsbärskaka

Lyxigt god och fräsch kaka. Jätte god att även baka med plommon.

Ingredienser

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1/2 dl florsocker
  • 100 g smör
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • 50 g smör
  • 150 g mandelmassa
  • 2 ägg
  • 3 msk vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • Körsbär (eller annat bär eller frukt)
  • Instruktioner

    1. Blanda allt till degen och ställ den kallt. Rör smör och mandelmassa smidigt, tillsätt äggen ett i taget. Rör ner mjöl och bakpulver.
    2. Kalva ut degen och klä en pajform med lös botten. Häll i fyllningen och tryck ner körsbären. Grädda 15-20 min i 225 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben