Mandel och körsbärskaka
Lyxigt god och fräsch kaka. Jätte god att även baka med plommon.
Ingredienser
2,5 dl vetemjöl
1/2 dl florsocker
100 g smör
1 äggula
Fyllning
50 g smör
150 g mandelmassa
2 ägg
3 msk vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
Körsbär (eller annat bär eller frukt)
Instruktioner
Blanda allt till degen och ställ den kallt. Rör smör och mandelmassa smidigt, tillsätt äggen ett i taget. Rör ner mjöl och bakpulver.
Kalva ut degen och klä en pajform med lös botten. Häll i fyllningen och tryck ner körsbären. Grädda 15-20 min i 225 grader.
Liknande recept
Brända mandlar med marsipan
30
1
Glöggryta med mandel
5
1 h 30 min
4
2
Fiberbröd med mandel
3
2
Kalasrutor med choklad och mandel
4
2
Chokladtårta med rostad mandel
4
10
Havregrynsgröt med banan och mandel
2
10 min
1
3
Höstkaka med päron och rostad mandel
1
Mandel och vaniljkrans
4.7
2
3
Saffransdoftande fiskgryta med mandel
30 min
2-3
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!