En helt underbar och mycket lättbakad lyxig liten krans. Så söt att bara servera på ett vackert gammalt fat.
Ingredienser
1 msk kardemummakärnor
1 st ekologiskt ägg
3 dl mjölk
50 g färsk jäst
1.5 dl socker
0.5 tsk salt
150 g smör, rumsvarmt
1.2 l vetemjöl special
Fyllning
150 g mjukt smör
2 påsar vaniljsåspulver (typ Ekströms)
200 g mandelmassa
1 dl socker
Ägg till pensling
Mandelspån
Hej! Jag bakade dina kransar i dag, och det var enkelt och det blev fantastiskt gott. Tack för ett favorit Recept Tine
Hej idag bakade jag mandel och vaniljkrans 2 satser . Har bakat dem flera ggr förr mycket enkla och gooda.. Tack för receptet .
Om man bortser från lite problem med receptet - hur mycket innehåller en påse vaniljpulver? Temp? - så var det ju ett mycket bra recept. Syrran påstod att det var den godaste vetekransen hon ätit :-) Och skapligt enkel att få till. Smakmässigt en 5:a, men brister i receptet drar ner lite.