Chokladbiskvier med mald mandel
En klar favorit i min familj.
Ingredienser
Botten
3 ½ dl sötmandel
3 ½ dl florsocker
2 äggvitor
Smörkräm
100 g smör
1 ½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
2 msk kakao
Ganering
100 g blockhoklad
10-20 g kokosfett (kan uteslutas)
Instruktioner
Skålla och mal mandeln. Blanda mandel och florsocker. Vispa vitorna till hårt skum. Rör ner dem i mandelblandningen.
Klicka ut smeten på bakplåtspapper, så stora du vill ha dom. Grädda i ugn i 200 grader ca. 10 min. Låt dem kallna på galler.
Blanda samman ingredienserna till smörkrämen på mandelkakorna. Låt kakorna stå så krämen stelnar.
Smält blockchoklad och kokosfett i vattenbad: Doppa kakorna i chokladen.
Låt kakorna stå kallt innan de serveras.
Liknande recept
Brända mandlar med marsipan
30
1
Glöggryta med mandel
5
1 h 30 min
4
2
Fiberbröd med mandel
3
2
Kalasrutor med choklad och mandel
4
2
Fyrkantiga brända mandlar
5
20
5
Chokladtårta med rostad mandel
4
10
Havregrynsgröt med banan och mandel
2
10 min
1
3
Lingonsylt mald
Höstkaka med päron och rostad mandel
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!