Chokladbiskvier med mald mandel

En klar favorit i min familj.

Ingredienser

  • Botten
  • 3 ½ dl sötmandel
  • 3 ½ dl florsocker
  • 2 äggvitor
  • Smörkräm
  • 100 g smör
  • 1 ½ dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • 2 msk kakao
  • Ganering
  • 100 g blockhoklad
  • 10-20 g kokosfett (kan uteslutas)
  • Instruktioner

    1. Skålla och mal mandeln. Blanda mandel och florsocker. Vispa vitorna till hårt skum. Rör ner dem i mandelblandningen.
    2. Klicka ut smeten på bakplåtspapper, så stora du vill ha dom. Grädda i ugn i 200 grader ca. 10 min. Låt dem kallna på galler.
    3. Blanda samman ingredienserna till smörkrämen på mandelkakorna. Låt kakorna stå så krämen stelnar.
    4. Smält blockchoklad och kokosfett i vattenbad: Doppa kakorna i chokladen.
    5. Låt kakorna stå kallt innan de serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben