Mjuk körsbärskaka
Serverar:
12 portioner
Till denna mjukiskaka smakar det gott med vanilj glass eller vispad grädde.
Ingredienser
300 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
6 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
125 g blockchoklad
125 g sötmandel
500 g urkärnade körsbär
Instruktioner
Ugn 175º.
Smörj och bröa en kakform, 2 liters.
Rör smör och socker vitt och smidigt. Tillsätt ett ägg i taget. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det.
Hacka chokladen och mandeln fint och vänd ner i smeten. Häll smeten i formen och fördela körsbären över. De ska sjunka ner i smeten.
Grädda i en timme. Låt svalna och njut den skuren i skivor.
Liknande recept
Körsbärskaka -
5
Hugis körsbärskaka
Körsbärskaka
8
Körsbärskaka
8-10
Fransk körsbärskaka
6
Mandel och körsbärskaka
Körsbärskaka med mandel
8
Österrikisk körsbärskaka med citron
5
10-12
1
Körsbärskaka
50 min
10
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!