Mjuk körsbärskaka

Serverar: 12 portioner

Till denna mjukiskaka smakar det gott med vanilj glass eller vispad grädde.

Ingredienser

  • 300 g rumsvarmt smör
  • 3 dl strösocker
  • 6 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 125 g blockchoklad
  • 125 g sötmandel
  • 500 g urkärnade körsbär
  • Instruktioner

    1. Ugn 175º.
    2. Smörj och bröa en kakform, 2 liters.
    3. Rör smör och socker vitt och smidigt. Tillsätt ett ägg i taget. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det.
    4. Hacka chokladen och mandeln fint och vänd ner i smeten. Häll smeten i formen och fördela körsbären över. De ska sjunka ner i smeten.
    5. Grädda i en timme. Låt svalna och njut den skuren i skivor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben