Österrikisk körsbärskaka med citron

Serverar: 10-12 portioner

Passa även att servera till efterrätt med lättvispad grädde.

Ingredienser

  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 1/4 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 äggulor
  • 1 1/4 dl florsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Skal av 1 citron
  • 2 äggvitor
  • 100 g inlagda eller färska körsbär, kärnfria
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter.
    2. Rör smör, florsocker och vaniljsocker smidigt. Vispa ägulor och florsocker pösigt. Rör ner det i smörblandningen. Blanda vetemjöl med bakpulver och blanda ner det i smeten tillsammans med citronskal.
    3. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd först ner hälften i smeten, blanda väl och vänd försiktigt ner resten. Bred ut smeten i formen och strö över körsbär, Grädda i 175 graders ugnsvärme i 40-45 minuter.
    4. Låt kakan svalna innan den lossas från formen. Sikta över florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Tutish 26 juli 2009

    Helt okej, krispig och god kant. Den kanske kommer att göras igen, vi får väl se.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben