Körsbärskaka

Serverar: 8 portioner

En kaka bakad på dinkelmjöl.

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 2 1/2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 ägg
  • 2 1/2 dl dinkelmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl krossad Dinkelmüsli Frukt
  • 500 g körsbär (går även bra med annan frukt, t ex päron)
  • Instruktioner

    1. Blanda smör, socker, vaniljsocker och ägg. Tillsätt mjöl, bakpulver och müsli. Häll degen i en smord bakform och häll körsbären ovanpå. Baka kakan i 180* i ca 1 timme.
    2. Pudra över lite florsocker och servera med vispad grädde eller vaniljvisp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben