Lägg ett smörpapper i botten på en rund form (24 cm) med löstagbara kanter.
Vispa ägg och socker poröst, till ett vit - gul fluffig konsistens. Blanda potatismjöl, vetemjöl, kakao, bakpulver och rör ner det försiktigt i smeten.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Känn med en sticka. Låt svalna något. Ta ur bottnen ur formen. Låt kallna. Dela kakan i två bottnar.
Kräm
Rör socker och kakao, tillsätt grädden och vispa upp till hårt "vispad grädde". Dela krämen i två delar.
Bred chokladkräm på ena halvan strö över riven choklad.
Placera nästa botten ovanpå och häll ut resten av krämen på denna.
Dekorera tårtan med riven chocklad.
Enkel att göra och supergod. Blev godare dagen efter. Kommer jag att baka fler gånger. En femma i betyg.