Väldigt enkla att göra, skulle dock vilja ha fyllningen lite sötare, kanske en aning vaniljsocker inte skulle vara så dumt. Jättegoda bullar som jag tänker prova att göra även utan saffran.
Ulrika4322 november 2011
vaddå kalljästa, står inget om detta??
Tess5122 november 2011
Kalljästa betyder att man inte värmer degspadet innan man blandar ner jästen. :-)
Monica
Carrobella27 november 2011
Tyvärr - en besvikelse. Jag följde recepten till 100%, har en bra ugn, och brukar inte misslyckas med bakningen, så jag förstår inte varför dessa "bullar" blev så här!
1. "För 30 personer"??? Det blev 18 bullar ut av denna satsen.
2. Mycket god smak, men TORRA, och lite "smuliga", påminner mer om mördeg. Vad kan detta bero på? Kanske på äggen (2 st. i degen?). Eller för mycket mjöl i recepten? Eller....?
Skulle uppskatta hjälp/kommentar från någon som har testat recepten, eller från den som skickat in den, för att höra varför bullarna blir torra/smuliga.
Veronica7197527 november 2011
Gillade att baka dessa bullar SKARPT, förutom kanske då den långa jäsningen men då han jag ju städa skafferiet undertiden!
ullamaggan30 november 2011
Toppenbra recept!!!Jättegoda, har fått mycket beröm för dem. Jag hade även lite russin i fyllningen i hälften av bullarna
margitkallgren5 december 2011
Hej babbs! Detvar länge sen vi hördes. Jag tänker baka dina adventsbullar för dom verkar så goda. Skickar betyg när det blir aktuellt. Hälsn Margit i Dalom
Väldigt enkla att göra, skulle dock vilja ha fyllningen lite sötare, kanske en aning vaniljsocker inte skulle vara så dumt. Jättegoda bullar som jag tänker prova att göra även utan saffran.
vaddå kalljästa, står inget om detta??
Kalljästa betyder att man inte värmer degspadet innan man blandar ner jästen. :-) Monica
Tyvärr - en besvikelse. Jag följde recepten till 100%, har en bra ugn, och brukar inte misslyckas med bakningen, så jag förstår inte varför dessa "bullar" blev så här! 1. "För 30 personer"??? Det blev 18 bullar ut av denna satsen. 2. Mycket god smak, men TORRA, och lite "smuliga", påminner mer om mördeg. Vad kan detta bero på? Kanske på äggen (2 st. i degen?). Eller för mycket mjöl i recepten? Eller....? Skulle uppskatta hjälp/kommentar från någon som har testat recepten, eller från den som skickat in den, för att höra varför bullarna blir torra/smuliga.
Gillade att baka dessa bullar SKARPT, förutom kanske då den långa jäsningen men då han jag ju städa skafferiet undertiden!
Toppenbra recept!!!Jättegoda, har fått mycket beröm för dem. Jag hade även lite russin i fyllningen i hälften av bullarna
Hej babbs! Detvar länge sen vi hördes. Jag tänker baka dina adventsbullar för dom verkar så goda. Skickar betyg när det blir aktuellt. Hälsn Margit i Dalom