Nu är det dags att baka till första advent.Här är ett tips på en lite annorlunda adventsbulle.Den blir mycket saftig och god.
Ingredienser
150 g smör eller margarin
5 dl mjölk
50 g jäst
2 påsar saffran á ½ g
½ burk kesella lätt,125 g
1½ dl vit baksirap
1 ägg
½ tsk salt
Ca 17-18 dl vetemjöl
Fyllning
100 g margarin
1 dl strösocker
1 ½ tsk kanel
2 tsk kardemumma malen
50 g mandel skalad och hackad
1 ägg till pensling
En av de bästa saffransbullar jag ätit. Margit
Men ska ägget verkligen vara i degen? Eller bara användas till pensling?
@MatildaSchwartz: Det är inte ovanligt med ägg både i bulldegen och att pensla med. Jag tror ägget som står i degreceptet ska vara i degen och det ägg som står för pensling ska vara till just det! Roligt recept, ska testas i jul :-)
Jättegoda!! Kul med något nytt. Mina bullar blev inte lika vackra som dina. Fyllningen rann ut lite. Beror det kanske på att jag inte penslade på fyllningen, bara på bullan?
Roligt att du tycker att bullarna blir goda! Jag penslar hela bullen med ägg, och min fyllning har aldrig runnit ut. Tack för att du kommenterade.
Super goda bullar! Tack för receptet!
Godaste saffransbullar vi ätit, superfin deg att arbeta med, gjorde kusar av halva degen. Familj o grannar har blivit bjudna o ville ha receptet!!! Kanon !!! Helena
Gjorde dessa bullar idag. Supergoda enligt både min sambo och mig. Kommer definitivt att bjuda på dessa bullar och baka dem igen.