Pistagefyllda saffransbullar

Serverar: 15 portioner

Tid: 2 timmar

Gott till adventsfikat

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 250 g kesella
  • 2 pkt saffran, 1 g
  • 1 nypa nymald kardemumma
  • 2 dl råsocker
  • 1 nypa havssalt
  • 17 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 50 g rumstempererat smör eller
  • Margarin
  • Några puffar kanel
  • 1 dl råsocker
  • 3 dl grovt hackade pistagenötter
  • 1 uppvispat ägg till pensling
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en kastrull och slå i mjölken. Värm till fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt den fingervarma mjölken. Rör tills jästen löst sig.
    2. Blanda i kessella, saffran, socker, salt och kardemumma. Arbeta i mjölet efterhand. Arbeta degen smidig.
    3. Låt jäsa 30 minuter. Kavla ut degen till en rektangel. Bred på smöret, puffa på kanelen och strö på sockret. Fördela ut pistagenötterna, men spara 1 dl till dekorering.
    4. Rulla ihop degen till en lång rulle, skär i bitar och lägg ut dem på en smord plåt.
    5. Låt bullarna jäsa ytterligare 20 minuter under bakduk.
    6. Sätt ugnen på 225 grader.
    7. Pensla bullarna med ägget och dekorera varje bulle med lite pistagenötter.
    8. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    45-50
    16

    Kommentarer (1)

    Jaxon 7 december 2009

    Supergoda Har gjort med hakad mandel tidigare men domhär var myket godare :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben