Ett verkligen snabbt recept för att få saffranbullar till kaffet, och goda blir de.
Ingredienser
50 g jäst
100 g smör
3 dl mjölk
½ g saffran (1 pkt)
1 ägg
1 dl strösocker
½ tsk salt
7-8 dl vetemjöl
Fyllning
50 g smör
½ dl strösocker
½ dl russin
Garnering
1 uppvispat ägg
Pärlsocker
Instruktioner
- Smula jästen i en degbunke.
- Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och låt degspadet bli fingervarmt ca 37 grader.
Häll det över jästen och rör till jästen har löst sig.
Tillsätt mjöl, saffran, ägg, socker och salt.
- Arbeta samman degen den ska vara ganska lös ( jag tar nog lite mer mjöl än vad det står i receptet, man får prova sig fram).
- Klicka ut i formarna (muffins eller aluminum).
- Blanda ingredienserna till fyllningen och fyll en sprits, tryck in lite i varje bulle.( går bra med två teskedar)
Låt jäsa i ca 40 minuter.
- Sätt ugnen på 250 grader
Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker.
- Grädda i mitten av ugnen ca 6-8 minuter.
Låt svalna på ett gller under bakduk
Liknande recept
Kommentarer (0)