Snabba saffransbullar

Serverar: 30 portioner

Tid: 1 timme

Ett verkligen snabbt recept för att få saffranbullar till kaffet, och goda blir de.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 100 g smör
  • 3 dl mjölk
  • ½ g saffran (1 pkt)
  • 1 ägg
  • 1 dl strösocker
  • ½ tsk salt
  • 7-8 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 50 g smör
  • ½ dl strösocker
  • ½ dl russin
  • Garnering
  • 1 uppvispat ägg
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en degbunke.
    2. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och låt degspadet bli fingervarmt ca 37 grader. Häll det över jästen och rör till jästen har löst sig. Tillsätt mjöl, saffran, ägg, socker och salt.
    3. Arbeta samman degen den ska vara ganska lös ( jag tar nog lite mer mjöl än vad det står i receptet, man får prova sig fram).
    4. Klicka ut i formarna (muffins eller aluminum).
    5. Blanda ingredienserna till fyllningen och fyll en sprits, tryck in lite i varje bulle.( går bra med två teskedar) Låt jäsa i ca 40 minuter.
    6. Sätt ugnen på 250 grader Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker.
    7. Grädda i mitten av ugnen ca 6-8 minuter. Låt svalna på ett gller under bakduk

    Liknande recept

    4.3
    15 min
    6-8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben