Lättbakade, bara att klicka smet i formar och endast en jäsning.
Ingredienser
50 g smör
2 dl mjölk
25 g jäst
½ dl socker
1 ägg
2 krm salt
½ g saffran
1-2 dl russin
6 dl glutenfri mjölmix
Fyllning
50 g smör
4 msk socker
1 ägg
Pärlsocker
Instruktioner
Smält smöret och tillsätt nästan all mjölk, spara lite att blanda ut saffranet med. Låt degvätskan bli fingervarm. Smula jästen i en bunke, tillsätt degvätskan och rör om.
Stöt saffranet i en mortel tillsammans med en sockerbit och rör i lite mjölk. Blanda i socker, ägg, salt, saffran och russin. Arbeta in den glutenfria mjölmixen. Klicka ut smeten i pappersformar.
Fyllning:
Rör ihop smör och socker. Gör en liten grop i varje bulle och fördela fyllningen i "hålen".
Låt bullarna jäsa övertäckta ca 40 min. Värm ugnen till 250 grader.
Vispa upp ägget och pensla bullarna och strö på pärlsocker.
Mmmm de blev jättegoda. För att lyxa till lite extra såhär inför jul rörde jag ner ca 50 g mandelmassa i fyllningen - minskade aningen på socker och smör istället. Blev supergott!
eliisac8 april 2012
Har använt detta recept till vanliga bullar också med lyckat resultat. Jag jäser degen två gånger som vid vanligt bullbak. Väldigt enkel metod för goda bullar. Lailas mjöl tycker jag är det bästa att baka med.
Mycket goda bullar, och enkelt recept!
Mmmm de blev jättegoda. För att lyxa till lite extra såhär inför jul rörde jag ner ca 50 g mandelmassa i fyllningen - minskade aningen på socker och smör istället. Blev supergott!
Har använt detta recept till vanliga bullar också med lyckat resultat. Jag jäser degen två gånger som vid vanligt bullbak. Väldigt enkel metod för goda bullar. Lailas mjöl tycker jag är det bästa att baka med.