Glutenfria saffransbullar

Serverar: 35-45 portioner

Dottern tål inte gluten och gör dessa saffransbullar. Även jag som tål gluten gör dem för de är fantastiskt goda och lättbakade. Kavlas ut på väl mjölat bord. När den skall rullas ihop så borsta bort överflödigt mjöl på undersidan

Ingredienser

  • 100 g margarin smältes
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 g saffran
  • 600 g Finax mjölmix
  • 500 g mandelmassa
  • Instruktioner

    1. Blanda mjölk o smält smör till 37 grader. Lös upp jäst och blanda i fiberhusk. Låt svälla några minuter. Tillsätt ägg och övriga ingredienser. Arbeta degen väl i maskinen. Låt jäsa 10 min. Kavla ut på väl mjölat bakbord. Använd flytande smör/margarin och bred ut på den kavlade degen. Riv mandelmassa över. Rulla ihop degen och borsta bort överflödigt mjöl från undersidan. Skär ca 3-4 cm breda bitar och sätt i pappersformar.
    2. Jäs bullarna 40-45 min under duk. Pensla med ägg o pärlsocker och grädda i 225 grader 10 minuter.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben