SaffransRutor med fyllning

Serverar: 24 portioner

Tid: 1 timme

En väldigt god variant på Lussebullar (Lätt)

Ingredienser

  • Smeten
  • 5 dl Mjölk
  • 150 g margarin
  • 1 pkt jäst
  • 10-12 dl mjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 3 msk socker
  • 1 pkt saffran
  • Fyllning
  • 100g philadelphiaost
  • 150g margarin (eller annat smör)
  • 3 dl florsocker
  • 3 msk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. smula jästen i en bunke medans du smälter smöret Häll mjölken i smöret och se till att det är fingervarmt. Häll det sedan till jästen och blanda tills jästen löst upp sig.
    2. Blanda sedan i saffran, socker, salt och slutligen mjölet (häll inte i allt mjöl på en gång)
    3. Häll i en långpanna, skär rutor och låt det jäsa i 30 min Pensla sedan med ägggula och låt det jäsa i 30 minuter till. Tryck en grop med en mjölas tumme och fyll med ostkräm (för djupt hål så kan krämen sjunka igenom) Strö på pärlsocker och grädda i 200 grader i 12-15 min

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    blodpudding 6 december 2008

    de här e ju vanliga philadelphiabullar men med lite saffran i men goda e dom iaf ;) ett gott tipps e å riva ner mandelmassa i ost smeten de gör alltid jag mmmm... mums =)

    CiinaC 13 december 2010

    Du milde, vilka goda "bullrutor"! Ska ärligt säga att jag var mycket skeptisk till ett recept där man inte behöver knåda som en tok, men nu kastar jag mina andra recept på "luftiga & saftiga" saffransbullar. Förstår av förra inlägget att det är ett ganska vanligt recept, men jag har aldrig hört om philadelfiabullar innan. Fyllningen är ju gudomlig, hade aldrig trott på att ost i vetedeg kunde bli så perfekt. Tur man är nyfiken - annars hade jag missat nåt bra ;-) Tack snälla för ett underbart recept / Ciina

    carina_h 30 december 2010

    Stort tack för ett superbra recept! Så enkelt, så gott! Min mor tog helt sonika med sig min utskrift av receptet hem, så bra var det!! :)

    lena4 18 december 2012

    Å så goda. Va tvungen att smaka fast jag inte äter vanligt mjöl. Men jag kommer att göra dem mindre nästa gång, tyckte de blev alldeles för stora. Ska servera dem på julafton. Betyget blir en femma från mig. Lena.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben