Adventskyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En lite hetare gryta med kyckling och med smak och doft av apelsin. Passar bra när det är mörkt och kallt som nu i advent.

Ingredienser

  • 500 g kyckling (gärna lårfilé)
  • 2 msk olja till stekning
  • 1 röd chilifrukt
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 apelsin
  • 1 tsk salt
  • 1 röd paprika
  • 200 g skalade räkor
  • 100 g cashewnötter
  • 2 salladslökar
  • Instruktioner

    Skär kycklingen i bitar och bryn i oljan. Hacka chilirukten fint och låt den fräsa med en kort stund mot slutet av bryningen. Riv skalet av apelsinen på den fina sidan av rivjärnet.. Pressa ut juicen. Häll kokosmjölken i pannan. Tillsätt skal och juice; salta och rör om och koka upp. Skär paprikan i bitar och ha i det. Låt puttra ca 15 minuter. Tillsätt räkor, salladslök och cashewnötter. Koka upp igen, men ta sedan av pannan från värmen. Låt den stå en stund för att låta smakerna blandas. Servera på ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben