Min julmarinerade adventskyckling
Den här adventskycklingen är tradition i familjen till första advent. Väldigt god, ganska nyttig och tämligen billig. Mycket uppskattad av alla åldrar. Kräver relativt liten arbetsinsats.
Ingredienser
2 kilo kycklingklubbor/ben
Marinad
1/2 dl honung, flytande är enklast
1 1/2 msk äppelcidervinäger
Rivet skal av en halv apelsin
Saften av en pressad apelsin
1 msk japansk soya
2 tsk ingefära, färsk är bäst
1 tsk salt
Instruktioner
- Blanda samman marinaden och lägg kycklingbitarna i den. Låt den ligga i marinaden i ca 1 dygn och vänd då och då.
- Lägg kycklingbitarna i en långpanna. Pensla med marinaden. Stek i ugnen 1 till 1 1/2 timme. Vänd och pensla med marinaden då och då.
- Äppelmos är gott till.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Vad är det för gradantal på ugnen???
Jag brukar köra den på 125-150 den första halvtimmen och sedan vända och köra en halvtimme till. När du sticker i den och köttsaften är klar: kör upp till 225 grader tills den fått fin färg.