Ett mycket juligt nytt inslag på vårt kommande julbord. Saftigt sätt att servera de små kycklinginnerfiléerna, med utpräglad julkänsla. Fungerar även perfekt som huvudrätt med någon stuvad grönsak t.ex blomkål, vid adventstidernas glöggfester Jag använde 1 förpackning av Kronfågels frysta kycklinginnerfiléer.
Krossa kryddpeppar, enbär och nejlikor lite lätt i en mortel. Blanda glögg, krossade kryddorna och salt i en kastrull. Koka upp och låt koka i ca 10-15 minuter. Låt svalna av lite och tillsätt citronsaften, låt sen svalna helt. Lägg upptinade kycklinginnerfiléerna i en plastpåse och häll på glöggblandningen. Knyt ihop påse ordentligt och placera gärna den i ett litermått. Ställ i kylen i 1 dygn. Ta upp filéerna och peta bort ev kryddkorn. Fräs smöret i en stekpanna och stek filéerna i ca 5-6 minuter på något över medelvärme, ca 7 på 12 gradig skala. Servera på julbordet, eller som en huvudrätt ihop med t.ex stuvad blomkål.