Chili & Cashewstekta kycklinginnerfiléer

...med mango- och currybulgur & ingefära yoghurt - Strö över stekta cashewnötter över innerfiléerna och servera med bulgursallad och yoghurt.

Ingredienser

  • 600 g kycklingbröstinnerfiléer
  • 1 dl cashewnötter, grovhackade
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • 1 påse, 125 g spenat, sköljd
  • 3 dl färdigkokt bulgur, ljummen
  • 1 tsk curry
  • 1 mango, tärnad
  • ½ citron, pressad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 1 msk mango chutney
  • 1 msk riven ingefära
  • Instruktioner

    1. Stek innerfilén tillsammans med cashewnötterna och chilin tills de är genomstekta.
    2. Fräs spenaten hastigt med lite olivolja.
    3. Blanda bulgur med spenaten, curry, mango, citron, vitlök, olivolja, smaka av med lite salt.
    4. Blanda yoghurt med mango chutney och riven ingefära och ev. ett par droppar citron.
    5. Strö över de stekta cashewnötterna över de nystekta innerfiléerna. Servera med bulgursalladen och yoghurten.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    hannahagglund 18 mars 2011

    Supergott! Lite Japaninspirerat.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben