Kycklingspett med vitlökssås till buffén

Serverar: 6 portioner

Jättegott och festligt! Passar till min potatistårta, ett recept som också finns på matklubben. Man kan även göra det lätt för sig och köpa Findus frysta potatistärningar med medelhavsgrönsaker och tillreda enligt anvisning på paketet.

Ingredienser

  • 700 g kycklinginnerfiléer
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk honung
  • Timjan, torkad
  • Olivolja till stekningen
  • Salt
  • peppar
  • Sås
  • 2-2 ½ dl crème fraiche
  • 2 pressade vitlöksklyftor, pressade
  • 1-2 krm fransk senap
  • 1 tsk färsk mynta, hackad
  • 1 krm salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Låt de tinade kycklinginnerfiléerna marinera i 2 msk balsamvinäger, 1 msk honung och ½ tsk torkad timjan i cirka 1-2 timmar. Stek dem runt om i olivolja, kontrollera att de är genomstekta. Trä upp kycklingbitarna på spett och servera dem som de är. Vid behov, krydda ytterst lite, med salt och peppar.
    2. Sås: Blanda crème fraiche, vitlök, senap, mynta, salt och peppar i en skål. Låt stå och dra minst 3 timmar. Servera detta till spetten.
    3. Tips! Bjud gärna min potatistårta till som också finns på matklubben, samt en god grönsallad till. Även kan man köpa Findus potatistärningar med medelhavsgrönsaker och tillreda enl anvisningar på paketet.
    4. Smaklig spis!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    annaelisabet5 4 mars 2009

    Låter jättegott! Det här ska vi prova =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben