Vitlökssås à la Spiro´s

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Mycket god vitlökssås till gyros eller kebab.

Ingredienser

  • 2½ dl grekisk yoghurt
  • 1 stor vitlöksklyfta pressad
  • ½ msk citronsaft
  • 1 tsk olivolja
  • ½ tsk oregano
  • Salt efter smak
  • Svartpeppar efter smak
  • Ev 1 krm socker
  • Ev 2-3 msk vatten
  • Instruktioner

    Blanda allt, smaka av, vill man ha en lösare sås häll i 2-3 msk vatten till önskad konsistens, låt vila i kylskåp minst 1 timme.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    nataliep 22 april 2009

    Här kommer en bild på den underbara gyros!! Serverades med två sallader (tzatziki och grekisk bondsallad) samt med hembakad bröd. Tack Segerwitch! :)

    anmawa 7 oktober 2009

    Supergod vitlökssås. Ska servera din gyros i kväll.

    Lunchdax 29 oktober 2010

    Väldigt bra sås! Det passar perfekt till starkare rätter eftersom den är både kall och heller inte superstark! Jag hade ingen grekisk yoghurt så därför blev det creme-fresch vilket blev väldigt bra! =) Alla älskade såsen! Vi hade den till din gyros, som tyvärr inte var lika god men forfarade god. Att doppa morötter och annat i såsen var också väldigt gott! Skickar även med en bild på såsen, ursäkta att det kanske blev lite kladdigt kanske. =P

    Godbrain 2 augusti 2011

    God, jag tillsatte ett par msk majonnäs för litet rundare smak.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben