Mycket god, uppskattad av vuxna, men inte barnen som inte gillar grönmögelost.
Ingredienser
1 kg fläskfilé
3 st Kvibille grön mögelostar. á 140gram styck
3 dl vispgrädde
5 dl Mildamatgrädde 4%
8 tomater
3 viltlöks klyftor
Salt
Vitpeppar
Instruktioner
- Sätt på ugnen på 200grader.
Putsa och skiva fläskfilén.
Skär den i 1 cm tjocka skivor.
Krydda den med salt och peppar.
Bryn dem på båda sidor ca 2-3 minuter.
Skiva tomaterna i 1 cm tjocka skivor.
Välj en stor eldfast form.
Lägg fläskfilén så botten täcks, lägg ett lager tomater och avsluta med ett lager fläskfilé.
Smula sönder grönmögelosten i en kastrull och slå i grädden.
Värm grädden och osten till osten smält, pressa i vitlöken och låt koka upp.
Slå över fläskfilén och tomaterna.
Sätt in i ugnen ca 30 minuter.
- Servera med Ris och en färglad sallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)