Gyroskrydda Spiro´s

Tid: 15 minuter

Jättegod kryddblandning, gott till kyckling, lamm, fläskkött, och köttfärs.

Ingredienser

  • 1-2 msk chili pulver
  • 1 msk mald koriander
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk paprikapulver, stark eller sött
  • ½ msk vitlökspulver
  • 1 msk torkad persilja
  • 2 tsk torkad oregano
  • 2 tsk torkad timjan
  • 1 tsk malen kanel
  • Instruktioner

    1. Blanda allt noga, sparas i en burk med skruvlock, sätt på mörk och sval plats.
    2. Används som marinad till kyckling, lamm, fläskkött och köttfärs, som skärs i tunna skivor.
    3. Marinad: Blanda några tsk kryddblandning med citron/lime saft och lite olivolja, ev 1 msk tomatpuré, låt den mogna i ca 45-60 minuter, pensla eller stryk det på köttet, köttet skall marineras några timmar, salta inte fören strax innan stekning.

    Liknande recept

    Kommentarer (7)

    hillan66 27 februari 2009

    Kryddorna är helt mitt i prick! de smakar precis som i grekland! Mycket god kryddmix!

    Disen 23 maj 2009

    En underbar kryddblandning. Kan inte bli bättre. Tack för receptet. Kram Disen

    5barnsmammsen 16 juni 2009

    har letat och letat efter ett bra gyros recept - ska prova nu på en gång !! Tackar ;-)

    cissan 12 oktober 2009

    Åh, så gott!!

    carjoe 9 februari 2010

    så gott

    lillemu 29 mars 2010

    Åh vilken fantastiskt god kryddblandning.

    gaggemau 2 juni 2010

    Det var en härlig kryddning på kvällens middag - alltså Spiro´s Gyroskrydda! Min man tackade särskilt!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben