Vesnas kyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Den här rätten är superlätt att göra och blir hur god som helst. Den tar lite tid i ugnen, men förberedelserna går på ett nafs.

Ingredienser

  • 1 påse kycklinginnerfiléer
  • 5 dl grädde
  • 2 dl creme fraiche
  • 0,5 dl soja
  • 1 tsk sambal oelek
  • Soltorkade tomater
  • Svarta oliver, urkärnade
  • Vitlöksklyftor i olja
  • Instruktioner

    1. Lägg kycklinginnerfiléerna i en djup ugnsfast form. Det går att tillaga dem djupfrysta eller tinade.
    2. Blanda samman övriga ingredienser i en skål. Ta soltorkade tomater, oliver och vitlöksklyftor efter egen smak. Jag brukar ta ungefär en halv burk (när burken är på ca 300g) av vardera.
    3. Häll blandningen över kycklingen och sätt in i ugnen i ca 40 minuter, något längre tid behövs om filéerna är frysta.
    4. Servera med ris och en fräsch sallad!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    kiwa60 23 augusti 2011

    Tack för receptet, var helt nollställd vad jag skulle hitta på. Jag hade alla ingredienser hemma så jag köpte det direkt....mycket gott och lättlagat

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben