Ädelostcheesecake med pepparkssmak

Serverar: 8-10 portioner

Den här cheesecaken är inte lika söt som vanliga.

Ingredienser

  • 10 digestivekex
  • 10 pepparkakor
  • 125 g smält smör
  • 2 paket philadelphiaost, 400 g
  • 200 g ädelost
  • 2 dl russin
  • 4 ägg
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Mal sönder kexen i matberedaren eller med en stavmixer, blanda med det smälta smöret. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant. Smöra kanterna på formen.
    3. Blanda philadelphiaost och ädelost i matberedare eller med mixerstav, rör ihop med äggen till en smet. Rör sist i russinen. Lägg smeten i formen.
    4. Sätt in formen längst ned i ugnen och grädda ca 35 minuter eller tills fyllningen stannat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben