Ädelostcheesecake med lingonkokta päron

Serverar: 12 portioner

Läcker cheesecake som toppas med saftiga päron.

Ingredienser

  • 200 g torkade kärnfria dadlar
  • 150 g valnötter
  • 300 g ädelost, gärna Saint Agur
  • 500 g färskost, tex Philadelphia
  • Lingonkokta päron
  • 200 g päron
  • 1 dl socker
  • 1 dl lingon
  • 2 msk vatten
  • 2 msk skivad färsk ingefära
  • Garnering
  • Hackade valnötter
  • Instruktioner

    1. Mixa dadlar och nötter fint i en matberedare. Tryck ut blandningen på botten av en springform ca 24 cm i diameter.
    2. Mixa ädelost och färskost slätt i en matberedare. Bred ut blandningen i formen. Låt stelna i kylskåp i minst 2 timmar.
    3. Skala och skär päronen i tunna klyftor. Lägg dem i en kastrull och tillsätt resten av ingredienserna. Koka ca 5 minuter och låt kallna helt i kylskåp.
    4. Lossa kakan från formen och fördela päronen ovanpå. Garnera med hackade valnötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben