Ädelostcheesecake med lingonkokta päron
Serverar:
12 portioner
Läcker cheesecake som toppas med saftiga päron.
Ingredienser
200 g torkade kärnfria dadlar
150 g valnötter
300 g ädelost, gärna Saint Agur
500 g färskost, tex Philadelphia
Lingonkokta päron
200 g päron
1 dl socker
1 dl lingon
2 msk vatten
2 msk skivad färsk ingefära
Garnering
Hackade valnötter
Instruktioner
Mixa dadlar och nötter fint i en matberedare. Tryck ut blandningen på botten av en springform ca 24 cm i diameter.
Mixa ädelost och färskost slätt i en matberedare. Bred ut blandningen i formen. Låt stelna i kylskåp i minst 2 timmar.
Skala och skär päronen i tunna klyftor. Lägg dem i en kastrull och tillsätt resten av ingredienserna. Koka ca 5 minuter och låt kallna helt i kylskåp.
Lossa kakan från formen och fördela päronen ovanpå. Garnera med hackade valnötter.
Liknande recept
Smulpaj med päron & blåbär
4-6
1
Syltade päron till ost
5
8
2
Fläskfilé med päron
4.5
4
2
Päron Roquefort
1 h
4
Smördegsinbakat päron med kolasås
4
Päron och Baileyspaj
3.8
30 min
6-8
4
Hasselnötstårta med nougatkräm med päron
1
Höstkaka med päron och rostad mandel
1
Ostgratinerade kotletter med päron
4
4
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!