Ädelostfilé

Tid: 45 minuter

Gott!!!

Ingredienser

  • 500 gr oxfilé, skivad
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar, malen
  • 100 gr gorgonzolaost, skivad
  • 2 st purjolökar
  • 100 gr chaminjoner
  • 100 gr sockerärter
  • 50 gr skinka, rökt
  • ½ dl persilja, hackad
  • Instruktioner

    1. Så här gör du; Bryn filéen så den får yta Salta och peppra Strimla purjon, skiva svamp och snoppa sockerärter Hacka skinkan Lägg grönsaker, skinka och persilja i botten på en ugnsform Häll över grädde Värm ugnen till 225 grader Ugnsstek grönsaks- och skinkblandningen i 10 minuter Ta ut och rör om i densamma Lägg på filéskivorna på grönsaksbädden Toppa med gorgonzolan ovanpå oxfiléen Stek i ugn ytterligare 15 minuter
    2. Gorgonzolan kan bytas mot annan ädelost

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben