Ädelostfilé med grönsaksmix

Serverar: 4-5 portioner

Denna rätt är kalasgod. Perfekt festmat och om man vill kan den förberedas innan.

Ingredienser

  • 600 gram fläskfilé
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 msk smör
  • 100 gram ädelost
  • 1 msk ströbröd
  • Grönsaksmix
  • 100 gram champinjoner
  • 100 gram gröna bönor
  • 2 paprikor
  • 1 1/2 msk olivolja
  • 1 tsk torkad timjan
  • Sås
  • 2 1/2 dl färdig ostsås
  • 50 gram ädelost
  • Instruktioner

    1. Putsa & snitta längs med hela filén. Krydda den & bryn den i smöret. Lägg den sedan i en form med snittytan uppåt. Smula osten & blanda det med ströbröd & rör ner det i filén.
    2. Ansa svampen. Kärna ur & skölj paprikan. Skär allt i bitar & lägg det vid filén. Ringla över olja & krydda med salt & timjan.
    3. Tillaga mitt i ugnen i 225 grader i ca 20 min.
    4. Värm såsen i en kastrull & smula ner ädelosten.
    5. Servera gärna med hasselbackspotatis.

    Liknande recept

    4.4
    50 min
    5-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben