Senapsdressad grönsaksmix

Serverar: 4 portioner

Komplettera kyckling eller fläskkött med denna enkla grönsaksrätt. Med en mustig senapsdressing smakar det underbart.

Ingredienser

  • 2 medelstora gula lökar
  • 1 msk olja
  • 2 morötter
  • 2 röda paprikor
  • 5 dl broccolibuketter
  • 5 dl blomkålsbuketter
  • 2 dl champinjoner
  • 2½ dl kycklingbuljong
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 1-2 msk dijonsenap
  • ½ tsk svartpeppar
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skala och skär löken i skivor. Hetta upp oljan i en stekpanna. Tillsätt löken och låt den bli mjuk utan att brynas.
    2. Skölj, skala och skär morötterna i slantar. Skölj, ta ur kärnhuset och skär paprikorna i strimlor. Häll ner grönsakerna i lökblandningen. Fräs under omrörning, ca 5 minuter. Grönsakerna ska fortfarande vara lite knapriga.
    3. Skölj och ansa broccoli och blomkål. Skär av buketterna och dela dem i ännu mindre buketter. Blanda ner blomkål och broccoli bland de övriga grönsakerna. Tillsätt champinjonerna och 1½ dl buljong. Låt koka tills grönsakerna är mjuka, ca 10 minuter.
    4. Blanda yoghurt, resten av buljongen, senap, svartpeppar och lite salt. Blanda väl.
    5. Häll yoghurtblandningen över grönsakerna. Rör hela tiden. Sjud i ytterligare 5 minuter tills allt är genomvarmt. Servera genast.

    Liknande recept

    4.4
    50 min
    5-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben