Grönsaksmixad mustig köttfärssås eller gryta

Serverar: 10 portioner

Tid: 30 minuter

Köttfärssås med djupa smaker från växt och grönsaksriket med gräddig köttsmak

Ingredienser

  • 1 kg nötfärs
  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor (kan uteslutas)
  • 8 msk tomatpure
  • 6,5 dl vispgrädde
  • 1 dl ärtor
  • 1 dl majs
  • 1 dl broccolibuketter
  • 1 dl blomkålsbuketter
  • 1 dl riven morot
  • 20-35 g provencale frysta örter findus
  • 1-2 msk stark paprikakrydda
  • 1 köttbuljong
  • Kryddning
  • soya
  • grillkrydda
  • svartpeppar
  • vitpeppar
  • örtsalt
  • torr timjan
  • vatten
  • ev lite socker
  • smör
  • olja
  • Instruktioner

    1. Hacka gullöken och vitlöken och bryn den. Mixa eller hacka alla andra tinade grönsaker till ca 1/2 cm bitar och riv moroten.
    2. Bryn köttfärsen i lite smör och olja och ställ åt sidan.
    3. Blanda i alla ingredienser i en stor rostfri gryta förutom kryddningen och låt det puttra under lock 5 min. Rör om då och då. Krydda valfritt med allt under rubriken "kryddningen" efter smak och rör i och smaka av tills allt blir bra smak, styrka och konsistens med lite vatten i ca 5-10 min till och ev red av med maizena
    4. Servera till pasta eller ris och ev riven ost på
    5. PS. man kan byta ut "provencale frysta örter findus" med mycket pizzakrydda och timjan torrt

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben