Mustiga grytan

Mammas recept, i receptet står det fläskkött, men går alldeles utmärkt att göra på nötkött med, men när ni köper vin till grytan så kolla på symbolerna och ta ett vin som passar till just den köttypen. Viktigt är att ni smakar er fram! Receptet är ungefärligt!

Ingredienser

  • 800 g grytbitar av fläsk
  • 2-4 msk tomatpuré
  • 1-2 köttbuljongtärning
  • ½ msk worschestersås
  • 1-2 msk kinesisk soya
  • 1 gul lök
  • 3-4 dl rött vin
  • ca 2-3 dl vatten
  • 1-2 stora burkar skivade champinjoner
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Vetemjöl
  • Coloritsoya
  • Instruktioner

    1. Börja med att bryna köttet och salta och peppra det. Häll över köttet till en lagom stor gryta och häll sedan i vattnet i stekpannan och se till att få med allt gott som är kvar i stekpannan genom att röra runt och häll sedan över det i grytan.
    2. Häll i vinet, smaka av med soyan, worschestersåsen, tomatpurén, dela löken i fyra delar eller mer beroende på storleken och lägg i den i grytan. Lägg i köttbuljongen Strö över vetemjölet och rör ut det i grytan. Ha i coloritsoya för att få färg på grytan, om det så önskas går det att utesluta coloritsoyan och öka mängden kinesisk soya istället.
    3. Låt grytan koka upp, och smaka av, om en tjockare gryta önskas ha i mera vetemjöl, önskas mindre tjock späd med antingen vin eller vatten.
    4. Sänk värmen och låt stå och småputtra under lock, rör om då och då, koka tills köttet är mört. Häll i champinjonerna strax innan servering.
    5. Servera gärna kokt potatis till

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Lennart_58 12 augusti 2009

    Mustig, ja det var ju det grytan hette. Ahh, va gott, full poäng. Lennart.

    maggan123 11 februari 2017

    Jag lagade denna rätt i dag, supergod, mums.

    Relaterade Artiklar

    Polenta
    Polenta är det italienska namnet för majs. Polenta är ett grovt gul...

    Tänk lättare!
    För de allra flesta av oss har jul- och nyårhelgen blivit alltför kalo...

    Värdens mest berömda soppa – Bouillabaisse
    Redan 600 år efter Kristus var varianter denna soppa känd i antikens G...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben