Här är min variant på den klassiska köttfärssåsen. Saker blir så mycket godare när det får koka lite längre. Perfekt att laga nu när det är mörkt och kyligt ute.
Ingredienser
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk paprikapulver
4 msk tomatpuré
½ tsk tabasco
1 burk (400 g) Mutti hela tomater
2 msk Heinz chilisås
½ oxbuljongtärning
2 lagerblad
½ msk timjan
4 dl vatten
2 dl rött vin
½ msk flytande honung
1 burk (400 g) champinjoner
1 pkt 125 g Tulip bacon
1 msk oregano
500 g köttfärs
Olja till stekning
Salt
Peppar
Dieter kan sina grejor. Detta blev fantastiskt. Jag gjorde två ändringar: 1) Skippade champinjonerna eftersom jag inte de hemma. 2) Ersatte honung med strösocker av samma anledning. (Justerade mängden genom avsmakning.)