Köttfärssås med bacon och ananas

Serverar: 4-6 portioner

Eget recept som blivit en favorit och som även vunnit en köttfärssåstävling på jobbet.

Ingredienser

  • 750 g blandfärs
  • 2 pkt bacon á 140 g
  • 1 gul lök
  • 3 dl chilisås
  • 2 dl ketchup
  • 1 dl vatten
  • 3-4 msk köttfärskrydda
  • 4 msk krossad ananas
  • Salt
  • Peppar
  • Smör till stekning
  • Riven Parmesanost att strö över
  • Instruktioner

    1. Dela baconet i småbitar och stek det knaprigt. Bryn färsen i en stekgryta eller i ett stekjärn. Hacka löken och lägg i den i färsen. Krydda med köttfärskryddan, salt och peppar. Häll i ketchupen och chilisåsen tillsammans med vattnet. Låt puttra en stund. Sist lägger du i ananasen och det knaperstekta baconet.
    2. Servera med kokt pasta. Riv över lite parmesanost innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben