Ägglikörsmarsipan

Serverar: 1 portioner

Ägglikör och marsipan, det kan inte bli annat än gott!

Ingredienser

  • Ägglikörsmarsipan
  • 300 g mandelmassa
  • 80 g ägglikör
  • 1/2 vaniljstång
  • 50 g krossad nougatin
  • Nougatin
  • 250 g socker
  • 75 g hyvlad mandel
  • 20 g smör
  • Instruktioner

    1. Gör nougatinen först: Smält sockret i en kastrull till en gyllenbrun smet och tillsätt sedan smör och mandel. Rör ihop, slå ut på papper och låt kallna. Hacka nougatinen till småbitar.
    2. Gör sedan marsipanen: Skär vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda fröna med mandelmassan och ägglikören. Rör till en slät massa och lägg i en sprits eller en plastpåse med avklippt hörn. Spritsa upp stänger på ett bakplåtspapper och skär dem i lagom längder.
    3. Smält chokladen i vattenbad. Doppa stängerna i den smälta chokladen och rulla sedan i nougatinen.

    Liknande recept

    1 h 10 min
    25-30

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben