Ägglikör och marsipan, det kan inte bli annat än gott!
Ingredienser
Ägglikörsmarsipan
300 g mandelmassa
80 g ägglikör
1/2 vaniljstång
50 g krossad nougatin
Nougatin
250 g socker
75 g hyvlad mandel
20 g smör
Instruktioner
- Gör nougatinen först: Smält sockret i en kastrull till en gyllenbrun smet och tillsätt sedan smör och mandel. Rör ihop, slå ut på papper och låt kallna. Hacka nougatinen till småbitar.
- Gör sedan marsipanen: Skär vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda fröna med mandelmassan och ägglikören. Rör till en slät massa och lägg i en sprits eller en plastpåse med avklippt hörn. Spritsa upp stänger på ett bakplåtspapper och skär dem i lagom längder.
- Smält chokladen i vattenbad. Doppa stängerna i den smälta chokladen och rulla sedan i nougatinen.
Liknande recept
Kommentarer (0)