Påskgodis

Serverar: 25-30 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

Lite godis till påsk

Ingredienser

  • Ägglikörsmarsipan
  • 300 g mandelmassa
  • 80 g ägglikör
  • ½ vaniljstång
  • 50 g krossad nougatin (se nedan)
  • Nougatin
  • 250 g socker
  • 75 g hyvlad mandel
  • 20 g smör
  • Kaffetryffel
  • 190 g grädde
  • 25 g smör
  • 15 g honung
  • 5 g snabbkaffe
  • 170 g riktigt mörk choklad
  • 70 g ljus choklad
  • Mjölkchokladtryffel
  • 100 g grädde
  • 250 g ljus choklad
  • 25 g smör
  • 35 g grand marnier
  • Florsocker till garnering
  • Instruktioner

    1. Gör nougatinen först, Smält sockret i en kastrull till en gyllenbrun smet och tillsätt sedan smör och mandel. Rör ihop, slå ut på papper och låt kallna. Hacka nougatinen till småbitar.
    2. Gör sedan marsipanen: Skär vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda fröna med mandelmassan och ägglikören. Rör till en slät massa och lägg i en sprits eller en plastpåse med avklippt hörn. Spritsa upp stänger på ett bakplåtspapper och skär dem i lagom längder. Smält chokladen i vattenbad. Doppa stängerna i den smälta chokladen och rulla sedan i nougatinen.
    3. Kaffetryffel: Hacka den mörka chokladen. Koka upp grädde, honung och kaffe i en tjockbottnad kastrull och slå det över den hackade mörka chokladen. Rör allt till en jämn smet. Tillsätt smör och låt tryffeln stelna lagom. Lägg smeten i en sprits eller en en plastpåse med avklippt hörn och spritsa upp små bollar. Låt dem stelna. Smält ljus choklad i vattenbad och doppa bollarna i chokladen.
    4. Mjölkchokladtryffel: Hacka chokladen. Koka upp grädden och tillsätt chokladen. Rör till en jämn massa. Tillsätt övriga ingredienser och rör om. Låt tryffeln stelna så att det går att spritsa ut småbollar med den, antingen med sprits eller en plaspåse med avklippt hörn. Kyl bollarna. Smält ljus choklad i vattenbad och doppa bollarna i den. Rulla dem till sist i florsocker.

    Liknande recept

    30 min
    30
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben