Fyllga marsipanägg

Serverar: 35 portioner

Pyssligt påskgodis som oxå är gott

Ingredienser

  • 1 färdigköpt sockerkaka ca 220 g
  • 1/2 dl aprikosmarmelad
  • 100 g mörk choklad
  • 1/2 dl ägglikör, saft för alkoholfritt
  • Garnering
  • 200 g gul och grön festmarsipan
  • florsocker
  • kristyrblommor
  • Dopping
  • 100 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Bryt sockerkakan i bitar och lägg dem i en matberedare. Funkar med en hand mixer också. Kör en kort stund tills det har blivit smulor och därefter tillsätts marmeladen. Hacka hälften av chokladen fint. Bryt det resterande choklad i mindre bitar och smält dem. Häll den smälta chokladen, den hackade chokladen och ägglikör, kör samman till en slät massa. Ställ smeten kallt en stund att stelna. Ta fram den kallna smeten och forma den till en längd och skär i bitar och forma till ägg.
    2. Ta fram marsipan och kavla ut den tunt på florsockrad bord. Skär ut i bitar så stora att dem täcker ägget. Nyp ev bort överfödig marsipan.
    3. Smält den mörka chokladen till dopping och doppa botten i chokladen och ställ på smörpapper.
    4. Droppa en liten droppe choklad på undersidoena på blommorna och tryck fast dem på ägget.

    Liknande recept

    1
    4 h 30 min
    15-20
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben