Påskgodis marsipanägg doppade i choklad

Serverar: 30 portioner

Tid: 30 minuter

Fint och gott påskgodis. Gör ägg av marsipan och doppa i choklad och toppa med ingredienser efter egen smak.

Ingredienser

  • 250 g marsipan (eller 200 g mandelmassa
  • 1 dl florsocker)
  • 100 g mörk blockchoklad
  • ½ msk olivolja
  • några droppar gul hushållsfärg
  • Instruktioner

    1. Om du inte har marsipan, ta då och riv ca 200 g mandelmassa på ett rivjärn och blanda med 1 dl florsocker, använd fingrarna och arbeta ihop till en deg, tillsätt ev ½ msk vatten för att det ska bli en bra "deg".
    2. Färga marsipanen med gul hushållsfärg. Det räcker med några droppar, använd inte för mycket.
    3. Ta små degkluttar och forma till ägg.
    4. Smält chokladen och blanda med oljan till en slät smet.
    5. Doppa marsipanäggen i choklad och strö ev. över strössel, kokosflingor, syltade apelsinskal efter egen smak. Lägg på smörpapper tills chokladen stelnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben