Tryffelfylld mandelmassa doppad i choklad

Underbar hemmagjord mandelmassa med rawfoodtryffel. Både gott och nyttigt!

Ingredienser

  • Mandelmassa
  • 5 dl mandelmjöl
  • 5 msk agave sirap
  • Tryffel
  • 0,8 dl hasselnötter
  • 1 dl medjooldadlar
  • 1 msk kakaopulver
  • Några hasselnötter till dekoration
  • Mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Mandelmassa: Lägg mandelmjölet och agavesirapen i en mixer och mixa 1-2 minuter tills du har en slät mandelmassa. Du kan behöva stanna och skrapa ned från sidorna ett par gånger. Mandelmassan är ganska kletig. Om du vill att den skall bli mer lättarbetad kan du låta den ligga i kylen en stund.
    2. Tryffel: Lägg alla ingredienserna till tryffeln i en mixer och mixa tills du får en slät smet. Tryffeln kan med fördel ligga i kylen en stund för att bli mer lättarbetad.
    3. Så här gör du en mandelmassarulle: Låt gärna mandelmassan ligga i kylen en stund så blir den lättare att arbeta med. Rulla ut degen till en lång rulle. Platta till rullen med en kavel eller med händerna så att du får en tunn, avlång mandelmassabit. Rulla tryffeln till en lika lång rulle. Lägg i mitten på mandelmassan och rulla in i mandelmassan. Dela rullen i tre delar. Borsta rullarna med smält choklad och dekorera med finhackade hasselnötter. Förvara i kyl.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben