Chokladtårta till påsk

Serverar: 15-20 portioner

En påsktårta garnerad med påskgodis

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl Dansukker Råsocker strö
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 200 g smör eller margarin
  • 200 g mörk choklad
  • 3 dl vetemjöl
  • Tryffel
  • 2 dl vispgrädde
  • 1/2 g saffran
  • 400 g vit choklad
  • Garnering
  • Påskgodis t ex choklad- eller marsipanägg
  • Instruktioner

    1. Kläm fast ett bakplåtspapper om botten till en form med löstagbar kant. Sätt ugnen på 200°.
    2. Smält matfett och choklad var för sig. Låt svalna.
    3. Vispa ägg och råsocker pösigt. Tillsätt mjöl och vaniljsocker och därefter den avsvalnade chokladen och matfettet. Häll smeten i formen och grädda på nedersta falsen i ugnen i ca 15 minuter. Kakan skall ha stelnat. Låt svalna.
    4. Stöt saffranet och låt det koka upp med grädden. Hacka chokladen och låt den smälta i grädden. Häll smeten över kakan. Låt stelna i kylskåp.
    5. Lossa kakan försiktigt från formen och ställ den på ett tårtfat vid serveringen. Garnera med påskgodis

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    lenajeanette 27 mars 2008

    Mycket mumsig!

    Millan777 18 oktober 2009

    En fruktansvärt söt kaka, som man bör ha t.ex. vispad grädde till för att lätta upp det hela. Tryffeln blev väldigt mastig ihop med chokladkakan. Det är svårt att göra mindre sats p.g.a. saffran, men då kan man använda hälften till kakan och resten till att göra vanliga tryfflar av som exempel.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben