Marsipanägg

Serverar: 20 portioner

Marsipangodisar är gott

Ingredienser

  • 500 g odense mandelmassa lyx
  • 50 g finhackad ljus choklad
  • 2 msk Grand mariner eller annan citruslikör
  • 50-100 g riven vit choklad
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • Gul hushållsfärg
  • 200 g odense mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Blanda mandelmassan med den finhackade ljusa chokladen och rivet apelsinskal. Tillsätt likören och några droppar gul hushållsfärg. Blanda om ordentligt.
    2. Rulla sedan till ägg om ca 30 g styck. Ställ dem på en plåt med bakplåtspapper och låt de stå att torka gärna över natten,gör man dem tidig på morgonen kan de stå till kvällen.
    3. Doppa äggen i mörk smält odense choklad (ca 31 grader) strö över lite riven ljus choklad på toppen av äggen. Låt stelna. Ät och njut.

    Liknande recept

    1
    4 h 30 min
    15-20
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben