Påsktårta

Serverar: 12 portioner

...garnera med påskgodis!

Ingredienser

  • Deg
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 100 g smör eller margarin
  • ½ dl Dansukker ekologiskt rörsocker
  • Fyllning
  • 150 g sötmandel
  • 75 g smör eller margarin
  • 3 ägg
  • 1½ dl Dansukker ekologiskt rörsocker
  • 1 msk Dansukker vaniljsocker fairtrade
  • Garnering
  • 4 dl Dansukker ekologiskt florsocker
  • Vatten
  • Gul hushållsfärg
  • Påskgodis
  • Instruktioner

    Arbeta samman ingredienserna till degen och stoppa den i en plastpåse som får vila 1 timme i kylskåp. Kavla ut degen och klä en springform, cirka 25 cm i diameter, med degen. Mal mandeln. Smält matfettet. Vispa äggen och de båda sockersorterna pösiga. Blanda i mandel och matfett. Häll smeten i den degklädda formen. Grädda mitt i ugnen i 175° i cirka 20 minuter. Låt svalna. Ta kakan ur formen. Blanda florsocker, vatten och färg till en slät glasyr. Garnera med påskgodis.

    Liknande recept

    1
    4 h 30 min
    15-20
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben