Påsktårta

Serverar: 1 portioner

Tid: 30 minuter

Underbart god tårta som kanske inte ser ut som så mycket men smälter fantastiskt i munnen! Bottnarna är lite kluriga att hålla på med, men det gör inget ifall den går sönder, det går att dölja och den smakar fortfarande gott!

Ingredienser

  • Botten
  • 4 äggvitor
  • 1 3/4 dl socker
  • 125 g mald sötmandel eller nötter
  • Kräm
  • 4 äggulor
  • 1 dl grädde
  • 1 dl socker
  • 100 g margarin
  • 1-2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl grädde
  • Flagad mandel
  • Instruktioner

    1. Vispa äggvitorna hårt. Blanda i socker och malda nötter.
    2. Sjud upp gulor, grädde och socker under omrörning tills det tjocknar.
    3. Tag av plattan och blanda i margarin och vaniljsocker.
    4. Grädda 2 bottnar i 175 grader ca 15 minuter. Bred krämen mellan bottnarna. Ha på grädden ovanpå och strö flagad mandel över.

    Liknande recept

    1
    4 h 30 min
    15-20
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben